Darmowa wysyłka od 200zł
Darmowa wysyłka od 200zł
14-dni na zwrot
Darmowa pomoc w wyborze
Podkategorie
Kiedy producent może nazwać swoją żywność "EKO" lub "BIO"? Według prawa unijnego wtedy, kiedy w co najmniej 95 proc. wyprodukuje ją metodami ekologicznymi. W przypadku upraw rolnych ważne jest, by ziemia, na której stoi gospodarstwo, była czysta, więc odpadają uprawy przydrożne, gdyż gleba zawiera tam zbyt dużo ołowiu i innych zanieczyszczeń.
LenVitol® MĄKA LNIANA powstaje z odtłuszczonych, a następnie zmielonych nasion lnu zwyczajnego. Może być spożywana bez obróbki termicznej jako dodatek do past, jogurtów, owocowych lub warzywnych koktajli.
Siemię lniane to nasiona lnu zwyczajnego, niepoddane żadnej obróbce. Idealnie komponują się jako dodatek do sałatek, musli czy koktajlów. Można również spożywać samodzielnie.
Siemię lniane to nasiona lnu zwyczajnego, niepoddane żadnej obróbce. Idealnie komponują się jako dodatek do sałatek, musli czy koktajlów. Można również spożywać samodzielnie.
Olej tłoczony na zimno z nasion konopi siewnych posiada charakterystyczne dla tego oleju smak i zapach. Może być stosowany jest jako dodatek do ziemniaków, kasz, gotowanych warzyw, surówek i innych potraw na zimno.
Olej rzepakowy powstaje z wyselekcjonowanych odmian rzepaku metodą tłoczenia na zimno. Dzięki temu posiada delikatny aromat i wyrazisty, lekko ziołowy smak, które sprawiają, iż jest doskonałym dodatkiem do dań przygotowywanych na zimno oraz surówek z kiszonej kapusty, sałatek greckich, dipów, sosów i past.
Olej z pestek winogron otrzymywany jest z nasion winogron i posiada delikatny smak. Jego zaletą jest nieporównywalna z żadnym innym olejem, właściwość zachowania naturalnego smaku potraw na nim smażonych.
Olej z lnianki, uzyskiwany jest z nasion lnicznika siewnego metodą tłoczenia na zimno. Ze względu na swój wyrazisty smak polecany jest jako dodatek do surówek, sałatek, pieczywa oraz przygotowywanych na zimno potraw mięsnych i rybnych.
Len mielony uzyskany w procesie odtłuszczania jest doskonałym składnikiem codziennej zbilansowanej diety. Nasiona lnu wykazują korzystny wpływ na funkcjonowanie układu trawiennego, wspierają prawidłową perystaltykę jelit, a także ułatwiają prawidłowe wypróżnianie. Ponadto nasiona lnu nie zawierają glutenu.
Len mielony uzyskany w procesie odtłuszczania jest doskonałym składnikiem codziennej zbilansowanej diety. Nasiona lnu wykazują korzystny wpływ na funkcjonowanie układu trawiennego, wspierają prawidłową perystaltykę jelit, a także ułatwiają prawidłowe wypróżnianie. Ponadto nasiona lnu nie zawierają glutenu.
Len mielony uzyskany w procesie odtłuszczania jest doskonałym składnikiem codziennej zbilansowanej diety. Nasiona lnu wykazują korzystny wpływ na funkcjonowanie układu trawiennego, wspierają prawidłową perystaltykę jelit, a także ułatwiają prawidłowe wypróżnianie. Ponadto nasiona lnu nie zawierają glutenu.
Len mielony uzyskany w procesie odtłuszczania jest doskonałym składnikiem codziennej zbilansowanej diety. Nasiona lnu wykazują korzystny wpływ na funkcjonowanie układu trawiennego, wspierają prawidłową perystaltykę jelit, a także ułatwiają prawidłowe wypróżnianie. Ponadto nasiona lnu nie zawierają glutenu.