Darmowa wysyłka od 200zł
Darmowa wysyłka od 200zł
14-dni na zwrot
Darmowa pomoc w wyborze
Olej lniany tłoczony na zimno powstaje ze starannie wyselekcjonowanych nasion lnu metodą tłoczenia na zimno. Olej ten ma złocisty kolor i charakterystyczny, lekko goryczkowy smak, dzięki czemu stanowi doskonały dodatek do sałatek, surówek, dipów, sosów, past serowych, gotowanych warzyw i innych potraw na zimno.
Olej z ostropestu otrzymywany jest z wysokiej jakości owoców ostropestu plamistego (Silybum marianum L.) metodą tłoczenia na zimno. Olej ten charakteryzuje się wyraźnym aromatem. Z tego względu stanowi doskonały dodatek do surówek, sałatek i innych potraw przygotowywanych na zimno.
Olej powstaje z wysokiej jakości orzechów laskowych. Charakteryzuje się wyjątkowym, delikatnym smakiem i subtelnym orzechowym aromatem. Jest idealnym dodatkiem do surówek, sałatek, lodów, ryżu i deserów owocowych oraz czekoladowych, nadając im lekko orzechową nutę.
Olej ryżowy otrzymywany jest z otrąb ryżowych i wyróżnia się delikatnym, żółtym kolorem oraz neutralnym smakiem i zapachem. Jest powszechnie stosowany w kuchni azjatyckiej. Doskonale nadaje się do smażenia, gdyż w małym stopniu wchłaniany jest przez potrawy na nim przygotowane.